Jarwo Dhosok

Jarwo Dhosok

Mak bedunduk, ora ono udan ora ono bledek, aku kepikiran nguri-uri kabudayan Jawi khususe bab basa. Pikiranku banjur mabur ono wayah jaman aku isih umuran SD pas nyinau piwulang Jarwo Dhosok sing diajarno bu Sriyatun marang para murid-muride, uga aku ono njerone. Aku ora bisa nerangake pangerten opo kuwi Jarwo Dhosok. Yen gampangane aku ngarani Jarwo Dhosok yaiku tembung sing isoh digothak-gathik-gathuk lan ana hubungane karo tembung asline.

Nah, wingi iku ceritane aku nulis status ono ing tlatah Facebook bab Jarwo Dhosok. Jebul, kanca-kanca Facebook yo isih padha eling tuladha Jarwo Dhosok arepo uripe uwes ono Jakarta. Saklanjute, iki ono sakperangan tuladha tembung-tembung Jarwo Dhosok iku: (sumonggo sugeng maos..) Baca lebih lanjut

%d blogger menyukai ini: